5 sätt för att skapa en bra arbetsmiljö

Låg personalomsättning är det bästa betyget för att ett företag har en bra arbetsmiljö och personalpolitik.

Att vara en arbetsplats där personalen trivs och att kunna erbjuda en arbetsmiljö som faktiskt är skapad med de anställdas bästa i åtanke är förmodligen den bästa investeringen man kan göra.

1. Se till att det alltid är rent och snyggt

Fräscha toaletter och ett rent och städat intryck är viktigare än vad man kanske tror. På en plats där många människor möts är hygien en viktig faktor och ren och frisk luft ökar arbetsförmågan.

Om städning prioriteras ökar trivsel för såväl kunder som anställda.

2. Erbjud frukt och kaffe.

Det kan verka som en liten detalj, men att erbjuda kaffe och te till sina anställda är ett effektivt sätt att öka trivsel.

Med en fruktkorg och kanske till och med frukost en gång i veckan har man som arbetsgivare gjort det där lilla extra och det kan vara nog så viktigt.

3. Inred med växter.

Växter ger inte bara ett trevligt och rent intryck, väljer man rätt sort kan de till och med hjälpa till som luftrenare.

Att växter är en må-bra-höjare det kan nog de flesta skriva under på och det ger den där lilla extra känslan av trivsel.

4. Planera för återvinning

Att som arbetsgivare visa vägen och erbjuda ett system för återvinning är ett sätt att visa att man tar ansvar. Det är egentligen en ickefråga, men samtidigt en självklarhet för en bra arbetsmiljö.

5. Se till att allt fungerar

Lampor som blinkar eller inte fungerar, lådor som inte stänger, en klocka som går fel eller en kran som står och droppar. Alla är de små detaljer, men tecken på att något lämnats åt sidan.

En bra arbetsmiljö omfattar att saker fungerar och att fel åtgärdas när de uppstår. Ha därför ett system på plats för att undvika att underhållsarbete läggs på hög.
Genom att satsa på trivseltjänster på arbetsplatsen visar man på vikten av en god arbetsmiljö, vilket är grunden för en välfungerande personalpolitik.

För små och mellanstora företag kan det dock vara svårt att hitta resurser och tid för att göra det där lilla extra och då är det bra att överväga att ta in en partner för facility tjänster.

Hos oss på Rahms skräddarsyr vi lösningar för att passa varje enskild kund och utöver vår kvalitetssäkrade städning erbjuder vi ett brett urval av tjänster för att säkra er arbetsmiljö. Vi på Rahms finns här när ni behöver hjälp med mat, frukt och kaffeservice på arbetsplatsen, påfyllning av kontorsmaterial och hygienartiklar, när ni är i behov av luftrening eller behöver internservice och hjälp av en handyman.

När det gäller facility- och servicetjänster till arbetsplatsen är Rahms en partner att lita på. Vi höjer inte bara er arbetsmiljö, vi värnar även om vår egen.

Liknande artiklar

Vad är Facility Management?

Facility management kan kortfattat sammanfattas som en helhetsservice mot företag som täcker såväl skötsel, logistik som markservice.


Hur skiljer sig Facility Management från Facility Services och vad betyder det för oss på Rahms?

Läs mer