5 frågor att ställa till ert städbolag

Oavsett om ni står inför att anlita ett städbolag eller redan idag har ett samarbete med ett städbolag så är tydlighet och kommunikation avgörande för ett gott och långsiktigt välfungerande samarbete.

I det här inlägget delar vi med oss av 5 frågor att ställa till ert städbolag som vi med vår erfarenhet sett som viktiga parametrar för ett gott samarbete.

1. Har ni kollektivavtal?

Kollektivavtal borde vara en självklarhet för alla arbetsgivare, men så är det tyvärr inte.

Kollektivavtalet finns för att den anställde ska kunna känna trygghet på företaget och är ett avtal mellan arbetsorganisation och arbetsgivarorganisation eller enskild arbetsgivare. Avtalet reglerar löner och villkor för de anställda.

2. Vilka referenser i form av tidigare kunder har ni?

Att be om referenser från tidigare och nuvarande kunder borde vara standard.

Ta en stund, lyft luren och prata med någon som redan vet. Genom att prata med två till tre olika kunder ser man ganska snabbt om dessa har liknande erfarenhet och framför allt om den är bra.

3. Är ni miljö- och kvalitetscertifierade?

Rahms är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. Vi har även certifierat vår arbetsmiljö enligt ISO 45001. Våra städtjänster är dessutom Svanenmärkta genom Miljömärkning Sverige.

4. Hur länge har företaget funnits?

Självklart finns det kompetenta städbolag som är både nystartade och de med flera år i branschen.

Men det faktum att ett bolag har funnits länge berättar ändå någonting om att det de gör faktiskt fungerar. Rahms är ett av Sveriges äldsta städföretag som satt människan i centrum sedan 1948.

5. Be företaget berätta om sina anställda

Hur många anställda har de, vilka är de, hur länge har de arbetat med företaget?

Om företaget nämner sina anställda vid namn, pratar varmt om dem och kanske till och med berättar om att de har anställda som arbetat med dem i många år och slutligen även gått i pension med dem. Om så är fallet är sannolikheten större för att det handlar om ett företag som bryr sig om sina anställda.

Ett företag som bryr sig om sina anställda har i gengäld anställda som bryr sig om det jobb de gör.
Rahms är ett av Sveriges äldsta städföretag. Det blir man inte om man inte ständigt förnyar sig.

Vi är idag ett lagom stort företag med en familjär känsla där alla blir sedda och uppskattade för sitt arbete. Det lägger grunden för en sund arbetsmiljö och är grunden i vår filosofi kring hållbart företagande.

Vår filosofi är anledningen till att medvetna företag väljer oss.

Liknande artiklar

Vad är Facility Management?

Facility management kan kortfattat sammanfattas som en helhetsservice mot företag som täcker såväl skötsel, logistik som markservice.


Hur skiljer sig Facility Management från Facility Services och vad betyder det för oss på Rahms?

Läs mer