Vad är Facility Management?

Facility management kan kortfattat sammanfattas som en helhetsservice mot företag som täcker såväl skötsel, logistik som markservice.

Målet är ett fullskaligt stöd till kärnverksamheten där även styrning och ledning ingår.

Man brukar dela upp Facility management i mjuka och hårda tjänster. De hårda tjänsterna berör oftast service inom fastigheter, säkerhet och energioptimering, medan de mjuka tjänsterna rör funktioner som lokalvård, reception, administration och ekonomi.
Det som skiljer facility management från facility services är att det förstnämnda oftast omfattar ett ledarskap som inkluderar samordning och styrning.

Facility services, eller facility tjänster som man oftast kallar det på svenska, tar ett mer operativt grepp om arbetsplatsservice. Hos oss på Rahms skräddarsyr vi lösningar efter våra kunders behov och erbjuder därför en lång rad tjänster, så att ni kan fokusera på det ni gör bäst.

Hos oss innebär facility tjänster

Men utöver detta så innebär såväl facility management som facility services trygghet.
Vikten av att välja rätt leverantör för sina facility services är förmodligen ett av de viktigaste beslut man tar.

Vi på Rahms rekommenderar er därför att alltid titta efter följande egenskaper när det är dags att välja partner för era arbetsplatsnära tjänster:
Facility management och facility services är med andra ord en partner som utför olika typer av service och underhåll på arbetsplatsen.

Och på samma sätt som det finns många aktörer på marknaden, finns det olika upplägg och utbud. Det viktigaste är förstås att hitta ett företag som kan erbjuda rätt tjänster samtidigt som de är en partner ni kan vara stolta över och lita på.

Liknande artiklar